Снимка PexelsНови дози от ваксината срещу коронавирус пристигнаха във Варна. Втората

...
Снимка PexelsНови дози от ваксината срещу коронавирус пристигнаха във Варна. Втората
Коментари Харесай

Във Варна пристигнаха още около 5000 дози от ваксината срещу коронавирус

Снимка Pexels

Нови дози от имунизацията против ковид дойдоха във Варна. Втората пратка е дошла около 14.00 ч. през днешния ден, заяви за заместник-директoрът на Регионалната здравна ревизия доктор Елена Генева.

Пристигнали са 5 кутии, които съдържат 195 флакона от имунизацията на Pfizer-BioNTech, или общо 975. Всеки от тях съдържа по 5 дози, или общо 4875 дози, които се чака да бъдат разпределени сред Варна и останалите области в Североизточна България.

Те са били доставени с бус на DHL. За разлика от предния път кутиите са били сложени в резервоар със изсъхнал лед и към този момент са поставени в особено доставения фризер, в който се съхраняват при температура от -70 градуса. При първата доставка кашонът е бил разхерметизиран, по тази причина е трябвало да бъдат прибрани в хладилници и употребявани до пет дни.

Припомняме, че имунизацията във Варна стартира на 28 декември, а първият имунизиран беше доктор Веселин Василев от Центъра за незабавна здравна помощ в Белослав. Kъм този миг имунизираните медици във Варна са 425.

До две седмици се чака да приключи първата фаза на имунизацията и незабавно да стартира втора, където е планувано имунизирането на всички искащи от домовете за възрастни хора, като общата численост на ползвателите на тази услуга е 15 000, а на личния състав, който се грижи за тях 11 000, съобщи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов тази заран при посрещането на втората пртака ваксини в България.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР